13 nov

Fra rod til orden – en cirkulær proces

Nogle gange skal der altså bare ryddes op, skabes overblik, sættes pris på.
Mit skrivebord ser bestemt ikke altid sådan her ud, der ligger bunker af papirer, kuglepenne, notesbøger, teposer, post it’s med vigtige notater, you name it, og du kender det sikkert også fra dig selv.
Skrivebord
 

For mig er det en del af processen, altså rodet. Når jeg så rydder op, finder jeg gamle guldkorn, oversigter jeg kan bruge, idéer som er ved at være blevet klar til næste skridt. Havde jeg orden i alt hele tiden, ville jeg aldrig se på mine papirer igen, eller i hvert fald kun det jeg leder efter her og nu. Det kan virke uoverskueligt, og det er det også af og til.
De fleste processer har rodede perioder, hvor det er svært at finde hoved og hale i tingene, for ikke at snakke om meningen, hvor er den? Men ved at rydde op, strukturere, skabe overblik, se på de enkelte dele hver for sig, kan nye meninger opstå, nye sammenhænge og nyt mod.
 
Jep, jeg taler ikke kun om mit skrivebord. Når man skal finde sin historie, kan der komme meget andet frem også, noget kan bruges, andet kan ikke, men det er alt sammen noget vi har gemt af en grund på et tidspunkt. For det meste viser vi kun det pæne, rydelige skrivebord/historie frem, men alt det andet er der også, men det er faktisk i rodet vores dybe historier er gemt. Vi skal bare nogle gange bruge lidt tid til at grave dem frem.
Og ja, mit skrivebord er taget i brug igen, et lag rod er fjernet, så nu er der plads til at samle noget nyt.
Skrivebord i brug