15 maj

Jo mere vi deler, jo mere er der

Når vores historier gror

Jeg har været til konfirmation i weekenden, og kom hjem med en stor oplevelse og en øjenåbner. Præsten snakkede om at det vi deler bliver større, det skaber mere. Det er en filosofi jeg så vidt muligt lever efter, men det er også et princip, som i høj grad gør sig gældende med personlig storytelling.

Youtube billede del din historie

Når vi deler ud af vores historier, åbner op for os selv og lytter til dem, så planter vi noget hos os selv og andre. Det kan være tillid, forståelse, empati, grobunden for en stærkere relation. For i vores historier er vi lige, og der er intet rigtigt eller forkert. Det er det vi kan genkende hos hinanden. Ofte er det sådan, at jo mere personligt og sårbart man lukker op, jo større er genkendelsen, for vi er jo alle mennesker på godt og ondt. Det er kun ved at dele, at vi gør vores verden større i forhold til forståelse, og mindre i forhold til at komme tættere på hinanden.

I en verden hvor vi bliver mere og mere fremmedgjorte af udfrakommende direktiver, er det så vigtigt at holde fast i det der gør os til mennesker, det der rent faktisk får os til at vokse og gro; vores historier og vores relationer.